Specialisaties

Osteopathie

We gaan functiestoornissen behandelden door zowel op het Musculoskeletale, het viscerale en het craniosacrale systeem te werken, aangezien deze 1 eenheid vormen.


 

De hoofdprincipes van de osteopathie, namelijk het optimaliseren van de mechanische, de vasculaire, de neurologische en de metabolische eigenschappen van de klachtenregio worden gerespecteerd in functie van de patiënt en zijn aandoening.


Kinesitherapie / sportkinesitherapie

Problemen aan het bewegingsstelsel  te verminderen of weg te werken dmv aangepaste oefeningen. Technieken worden gebruikt ten behoeve van herstel van beweging en houding. Bewegen of ‘hands off’ therapie staat centraal.

Manuele therapie

Manuele therapie is een brede en diepgaande  specialisatie binnen het bewegingsstelsel, met als doel gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren dmv manipulaties, mobilisaties of specifieke technieken, adviezen en instructies.

ESWT

Het behandelen van chronische en moeilijk behandelbare peesletstels   zoals achillespeesontseking, patellapeesontsteking, tennis/golfelleboog, hielspoor, verkalkingen…, d.m.v. hoge-energie geluidsgolven.

Orthopedische revalidatie

Het revalideren na een operatieve ingreep zoals bvb meniscusscheur, voorstekruisbandreconstructie, knieprothese

Postnatale Kinesitherapie

Het leren controleren van bekkenbodemspieren, optrainen van bekkenbodem,  buik –en bilspieren en  optrainen van de algemene conditie.

Screening (preventieve) + optrainen

We gaan op zoek d.m.v. verschillende testen naar de zwakke schakels in het lichaam, welke gevoelig zijn om blessure te ontwikkelen. Na een grondige analyse wordt een oefenschema meegegeven met de patiënt. Door deze oefeningen wordt de kans op een blessure minimaal. Het oefenschema kan thuis uitgevoerd worden of samen met de therapeut opgevolgd worden in de praktijk.

Samenwerking 

  • Willy Smets en Ellen Smets zijn een door Defensie erkende kinesist

http://www.mil.be/

  • De praktijk heeft een samenwerking met voetbalclub Greunsjotters  http://www.greunsjotters.be/ en Volleybalclub Tervuren http://volleythortervuren.be/Copyright © TL 2015 - Kinepraktijk Smets